linkedin nieuwe videofunctie

LinkedIn lanceert In-Feed Video Carrousels

LinkedIn, ’s werelds grootste professionele netwerkplatform, heeft onlangs een nieuwe functie gelanceerd: in-feed video carrousels. Deze ontwikkeling is gericht op het verbeteren van de betrokkenheid van gebruikers door bedrijven en individuen in staat te stellen meerdere video’s te delen binnen één bericht. De functie is ontworpen om te voldoen aan de groeiende vraag naar visuele content, waardoor gebruikers dynamischere en interactievere ervaringen kunnen bieden aan hun publiek.

Wat zijn In-Feed Video Carrousels?

In-feed video carrousels zijn een nieuwe toevoeging aan LinkedIn’s suite van tools voor het delen van content. Hiermee kunnen gebruikers meerdere video’s uploaden en delen in één bericht, die kijkers rechtstreeks vanuit hun feed kunnen doorbladeren. Deze functie is vergelijkbaar met de carrouselberichten van Instagram, maar is afgestemd op een professioneel publiek. Met videocarrousels kunnen bedrijven productpresentaties presenteren, meerdere aspecten van een service benadrukken of zelfs stapsgewijze tutorials delen in een samenhangend en boeiend formaat.

De introductie van videocarrousels weerspiegelt LinkedIn’s toewijding om zijn gebruikers meer boeiende manieren te bieden om content te delen. Door de kracht van video te benutten, kunnen gebruikers hun berichten effectiever overbrengen, wat leidt tot hogere betrokkenheidspercentages en betere zichtbaarheid op het platform.

Waarom dit belangrijk is voor marketeers

Voor marketeers opent de nieuwe functie van LinkedIn een wereld aan mogelijkheden. De mogelijkheid om meerdere video’s in één bericht te delen, betekent dat merken nu rijkere, uitgebreidere storytelling-ervaringen kunnen leveren. Dit kan met name voordelig zijn voor B2B-marketeers, die vaak complexe producten of services moeten uitleggen. Met videocarrousels kunnen marketeers hun berichten opsplitsen in verteerbare segmenten, waardoor potentiële klanten hun aanbod gemakkelijker kunnen begrijpen.

Bovendien is bekend dat videocontent beter presteert in termen van betrokkenheid in vergelijking met statische afbeeldingen of tekst. Door videocarrousels op te nemen in hun LinkedIn-strategie, kunnen marketeers hogere betrokkenheidspercentages, verbeterde merkbekendheid en mogelijk meer leads en conversies verwachten.

LinkedIn heeft ook gemeld dat berichten met video’s vijf keer meer betrokkenheid ontvangen dan berichten zonder video’s, wat de potentiële impact van deze nieuwe functie onderstreept.

Hoe LinkedIn-videocarrousels effectief te gebruiken

Om het meeste uit de in-feed videocarrousels van LinkedIn te halen, is het belangrijk om enkele best practices te volgen. Zorg er ten eerste voor dat elke video in de carrousel waarde toevoegt en bijdraagt ​​aan het algehele verhaal. Het willekeurig toevoegen van video’s kan kijkers verwarren en uw bericht verwateren. Gebruik in plaats daarvan het carrouselformaat om een ​​logische progressie te creëren die het publiek de hele tijd betrokken houdt.

Een andere belangrijke tip is om video’s kort en to the point te houden. De aandachtsspanne is beperkt, vooral op socialemediaplatforms. Probeer video’s te maken die niet langer zijn dan 30 seconden om de interesse van de kijker vast te houden. Voeg daarnaast ondertitels of tekstoverlays toe om de video’s toegankelijk te maken voor gebruikers die mogelijk met het geluid uit kijken.

Voeg ten slotte altijd een duidelijke call-to-action (CTA) toe. Of het nu gaat om het aanmoedigen van kijkers om uw website te bezoeken, zich aan te melden voor een nieuwsbrief of contact op te nemen met uw verkoopteam, een sterke CTA kan verdere betrokkenheid stimuleren en helpen uw bedrijfsdoelstellingen te bereiken.

in feed video carousels linkedin

Voorbeelden van succesvolle videocarrouselcampagnes

Sinds de lancering van de functie zijn verschillende merken al met groot succes LinkedIn-videocarrousels gaan gebruiken. Een voorbeeld is een technologiebedrijf dat het carrouselformaat gebruikte om verschillende functies van zijn nieuwe software te demonstreren. Elke video in de carrousel benadrukte een unieke functie, wat een uitgebreid overzicht bood en kijkers geboeid hield.

Een andere succesvolle campagne betrof een professioneel dienstverlenend bedrijf dat getuigenissen van klanten liet zien. Door videocarrousels te gebruiken, kon het bedrijf meerdere succesverhalen van klanten delen in één bericht, wat een krachtige aanbeveling van zijn diensten bood.

Deze voorbeelden laten de veelzijdigheid van de videocarrouselfunctie van LinkedIn zien en hoe deze creatief kan worden gebruikt om in een professionele context met het publiek in contact te komen.

De rol van video in professioneel netwerken

De introductie van in-feed videocarrousels markeert een belangrijke stap voor LinkedIn, aangezien het zich blijft ontwikkelen tot meer dan een eenvoudig platform voor het zoeken naar werk. Nu videocontent steeds populairder wordt op alle socialemediaplatforms, betekent LinkedIn’s omarming van deze trend dat het de kracht van video in professioneel netwerken erkent.

Als we vooruitkijken, is het waarschijnlijk dat LinkedIn zijn videomogelijkheden zal blijven uitbreiden en gebruikers meer tools zal bieden om hoogwaardige videocontent te maken en te delen. Nu bedrijven en professionals zich aanpassen aan deze veranderingen, kunnen we verwachten dat video een nog grotere rol zal spelen in de manier waarop we verbinding maken, informatie delen en relaties opbouwen op LinkedIn.

Concluderend bieden de in-feed videocarrousels van LinkedIn een krachtige nieuwe manier voor bedrijven en professionals om met hun publiek te communiceren. Door deze functie te omarmen en best practices te volgen, kunnen gebruikers hun aanwezigheid op het platform vergroten en hun professionele doelen bereiken.